Světelná Akademie®

Menu

Propojení s Matkou Zemí

O meditaci

Připravila jsem pro Tebe aktivační a harmonizační nahrávku, tzv. UZEMŇOVAČKU, ve které se propojíš s Matkou Zemí, více se ukotvíš ve hmotš, zpřítomníš, pohýčkáš kořenovou čakru a naplníš se zemskou silou.

Naplno prožiješ, že jsi TADY. TADY na ZEMI.

Stejně jako květina nebo strom, potřebuješ i TY pro svůj otevřený květ nebo korunu sahající až k nebesům stabilní zakořenění v Zemi, aby Tě nevyvrátil první slabý větřík (např. v podobě nějaké lehké životní zkoušky, lekce…).

Čím více se věnuješ svému růstu a duchovnímu rozměru Bytí, tím více můžeš mít občas tendenci si ulítávat a „ztrácet pevnou půdu pod nohama“. Ale právě proto, že jsi tady na Zemi, vždy je dobré se vědomě uzemnit a dosytit. A přesně k tomu slouží tato uzemňovací Komnata!

 

Tuto meditaci a trénink můžeš procházet podle potřeby, ve chvílích, kdy na Tebe zavolá nebo když budeš cítit potřebu uzemnění a vyživení zemskou energií.

Tato meditace je skvělou harmonizátorkou kořenové čakry a dokáže ji krásně otevírat a čistit. Skvěle působí i jako jemná “antidepka”.

Po meditaci můžeš být malinko v procesu. Dopřej si hodně tekutin a buď všímavá ke všemu, co se ve Tvém životě odehrává.

*Skrze nahrávku prožiješ energetický proces, neposlouchej ji při řízení nebo jiných činnostech, které vyžadují pozornost.

Téma
MATKA ZEMĚ

“Matka Země vibruje stejně jako Ty.”

Nyní si plně uvědom svou EXISTENCI. Uvědom si, že žiješ a že žiješ TADY na Zemi, se kterou jsi spojena svými kořeny. Teď a tady jsi součástí Matky Země, která Ti dala tělo a bezpečný prostor pro tělesnou zkušenost, učení a vývoj Tvé DUŠE.

Její náruč je láskyplný domov. I hrací pole pro HRU jménem ŽIVOT.

Proto se se Zemí propojuj, s láskou a vděčností se uzemňuj a prociťuj pevnou půdu pod Tvýma nohama.

Tvoje srdce bije v rytmu Matky Země. Nalaď se na tuto melodii a vnímej naplno svůj život, své tělo a přírodu, jejíž jsi součástí

Jsi TADY.

Jsi TEĎ.

Jsi DOMA.

 

Matka Země je ve mně.

(Klikni na fotku pro zobrazení vzkazu.)

SVĚTELNÝ TRÉNINK

Příprava & hravá cvičení

KOUZLO PŘÍRODY


Užij si chvilku před/po meditaci venku v přírodě. Nebo si nahrávku přímo v přírodě spusť.  Můžeš sundat boty a bosky se procházet v trávě. Jdi obejmout svůj oblíbený strom. Dotkni ze trávy, hlíny, pohlédni do polí.
Meditaci tak můžeš prožít přímo v terénu, u stromu/ v zahradě na trávě /ve stoje / v sedě / v pohybu...
Číst dále Zavřít

SÍLA STROMU


Součástí této meditační cesty je i propojení se stromem. Před nebo po meditaci (klidně i v průběhu) jdi obejmout strom, propoj se s ním a skrze jeho kořeny podpoř své uzemnění. Prociťuj, jak splýváte v jedno. Jak skrze strom přijímáš energii Matky Země a zároveň se čistíš a osvěžuješ všechny svoje buňky.
Číst dále Zavřít

ZEMITÁ STRAVA


Své uzemnění můžeš před nebo po meditaci podpořit také zemitou stravou - světelnou výživou pro své tělo a pro svou kořenovou čakru. Dej si něco červeného nebo nějakou kořenovou zeleninu jako je např. červená řepa, která zároveň skvěle detoxikuje a posiluje detoxikační orgány těla při transformačních procesech.
Číst dále Zavřít

KRYSTALICKÁ SÍLA


Kameny jsou skvělým pomocníkem pro uzemnění. Propoj se se svými krystaly. K meditaci můžeš přizvat např. tygří oko nebo křišťál. TIP: Krystal můžeš vzít do rukou a skrze něj se napojit na zemskou energii nebo se jimi obklopit v procesu meditace.
Číst dále Zavřít

ČERVENÁ MANTRA


Vytvoř si svoji uzemňovací mantru/afirmaci. Můžeš ji k sobě nechat přijít přímo v meditaci. Vepiš si ji do svého deníku a ozdob červenou/hnědou barvou. TIP: Projev svou kreativitu a vytvoř ze své mantry umělecké dílo.
Číst dále Zavřít

KOŘENOVÁ ČAKRA


V této meditaci si navnímej svoji kořenovou čakru -první energetické centrum, které Tě spojuje s hmotným světem. Jmenuje se Múládhára a nachází se na kořenu Tvé páteře, dole u zadečku.
Můžeš si ji navnímat vizuálně, pocitově, naslouchat jí v těle. Zaměř do ni svou pozornost a během meditace ji prociť naplno.
Pokračuj po páteři, prociť své kosti, navnímej červenou ve své životní síle - krvi a uvědom si kvalitu tohoto energetického centra jako základnu Tvé lidské, tělesné existence, která je opěrnou silou celého Tvého systému.
TIP: Dotkni se míst na svém fyzickém těle, se kterými je spojena, a nahmatej si ji i energeticky. Vnímej ji naplno, probuď ji k plné životní síle.
Číst dále Zavřít

PŘÍBĚH
Múládhára

Na úpatí hory posvátného území – mezi počátkem všeho (genitáliemi) a rodovou linií (páteří) pramení zemská životní energie, vířící v kanálu Múládhára. Zachovává existenci, utváří naši stabilitu a ukotvuje ducha. Skrývá v sobě genetické dědictví – vlastnosti potřebné pro přežití, obsažené v pudu sebezáchovy. Odvahu, odhodlání k boji či útěku a nekonečnou touhu žít.

Člověk zapouští své kořeny, stejně jako červené květiny rozkvétající do čtyř světových stran, které lemují horu, jejíž vrcholek sahá až k nebesům. Ona sama je však pevně zakotvena v zemi, stabilní a vitální skrze energii, kterou absorbuje z Matky Země.

Pokud tuto květinu utrhneme, ač působí skvostně, uvnitř cítí, že najednou nemá kam zapustit kořeny, její existence zdá se být najednou absurdní a časem uvadá. Aby mohla plně rozevřít svůj květ ke Slunci a žít svůj potenciál, potřebuje svou Zemi.

Občas i nás, lidské bytosti, životní těžkosti vykoření, naše hora se zbortí a my ztrácíme pevnou půdu pod nohama. Tím Múládhára slábne. Potřebujeme-li získat zpátky místo na svém Slunci, kterému se jako tento červený květ chceme otevřít, jsme vedeni obracet se do svého nejhlubšího nitra, posilovat se zevnitř a tím získávat naše vnitřní palivo ke štěstí.

Silná Múládhára nám pomáhá nálezat smysl i uprostřed zoufalství, navracet touhu po životě a být pevně spojeni se svými kořeny, se svým tělem, s hmotným světem, s lidmi, společenstvím a stát ve své životní síle.

Energie Múládháry nás uzemňuje do hlubin naší Matky, která nám dává příležitost pro život, který žijeme přesně tak, jak jsme si vybrali a jak potřebujeme. Přivoňme si k jeho jasně strukturovanému květu a radujme se z něj jako z dokonalého důkazu naší existence.

Tipy k meditační cestě

Uzemňovačku si můžeš užít kdykoli budeš potřebovat. Máš ji k dispozici po celý rok. A každý její prožitek může být jedinečný. Experimentuj.

Tato meditační nahrávka je na 15 minut. Její síla bude doznívat ještě poté.

Meditaci a proces v ní si můžeš užívat mnoha způsoby. V klidu, vleže, vsedě, ve stoje. Doma nebo venku. V pohybu, v přírodě. Oblečená, nahá. V botech, bosky. Zkoušej rozmanitost prožitku.

Možná ucítíš během procesu volání po pohybu nebo doteku. Dovol si projevit se přesně tak, jak Ti tělo radí.

Audio meditace

Délka meditace: 15 minut

INTEGRACE

Kouzlo psaní

Napiš si pár řádků o prožitku z meditace do svého zápisníku nebo deníku. Můžeš i malovat a nechat proud, ať plyne. V procesu psaní se Ti mnohé zvědomí, je to podobné jako se zápisem do deníku snů - vše se začne více vybavovat, propojovat, dávat do souvislostí a pracovat.


Je to chvíle, kdy Ti Tvé podvědomí může mnoho ukázat a vzkázat. Zodpověz si také následující otázky, které Tě jemně navedou do Tvého nitra.

Jak jsi prožila meditaci? Vypiš si vše, na co si vzpomeneš.

Jak se cítí Tvé TĚLO?

Všímla sis něčeho, co Tě zaujalo?

Jaký vzkaz Ti předala Gaia?

Přichází nějaké impulsy, nápady, vize? Co máš teď chuť udělat?

Vypíchni 4 klíčová slova, kterými bys popsala svůj PROŽITEK.

Kdybys měla Matce Zemi cokoli říct, co by to bylo?

Vnímáš teď něco jinak?

TIP PRO KRUH:
Své zápisky si vezmi s sebou do světelného kruhu.

Diskuze

Napsat komentář

Jak se ti meditace líbila?

Tato sekce se Ti brzy otevře