Letní Slunovrat

O meditaci

Letní Slunovrat je přírodní svátek, který odpradávna provází rituály. Je to čas, který má magickou moc, je nejdelší den a nejkratší noc, která je opředena zázraky.

I ty tento čas prožij jako RITUÁL a plně navnímej toto období v kole roku. Propoj se s živly, zejména s vodou, která je elementem Slunovratu, ale také s ohněm v podobě Slunce, které dosahuje v kole roku svého vrcholu, propoj se se Zemí, na které můžeš tento překrásný cyklus kola roku zažívat skrze svou lidskou zkušenost a v neposlední řadě se vzduchem v podobě všudypřítomné magie, která se vznáší ve vzduchu.

V čas Slunovratu projdi rituální aktivační meditaci a oslav v ní (nejen) své světlo – přivítej LÉTO.

Užívej si celou slunovratovou bránu i její meditaci jako oslavu života. Oddej se její krásné energii i poselstvím. Následuj znamení, užij si hravý světelný trénink a slavnostní přípravy.

Všichni jsme prodlouženým paprskem jednoho krásného Slunce a společně tvoříme síť světla a nyní společně vstoupíme do léta. Slunce je Světlo a Světlo je Láska a Láska vítězí!

SVĚTELNÝ TRÉNINK

Příprava & hravá cvičení

SLUNOVRATOVÝ OLTÁŘ



Vytvoř si svůj světelný oltář v energii slunovratu. Otevři se proudu fantazie a kreativních nápadů, nech se vést.

Oltářek si můžeš vytvořit doma nebo na zahradě nebo třeba v přírodě.

Stačí svíčka, kamínek, dřívko, kytička, soška, fotka, rituální předmět symbolizující Slunovrat a léto... Fantazii se meze nekladou.

K oltářku si dej svůj vyplněný aktivační obrázek.

U tohoto oltáře poté můžeš prožít slunovratovou meditaci a nebo si u něj spočinout v sobě, napojit se na sebe, aktuální energii v kole roku a jeho božství.

Číst dále Zavřít

SVĚTELNÁ KOUPEL



Čas Slunovratu je také časem rituální očisty a propojení se s vodou. Vydej se ven k přírodním pramenům a vodám. Jdi k rybníku, do jezera, k řece, ke studánce, do moře nebo třeba k potůčku a propoj se s vodou, dopřej si světelnou koupel.

Voda je nabitá Sluncem, jehož paprsky ji celou prostupují, každá kapka nese jeho energii. Ponoř se do této životadárné vody nebo se ji pocákej a polívej a užij si okamžik tady a teď. Představ si, že se koupeš ve zlatobílé záři, která Tě očišťuje, vyživuje, rozjasňuje a nabíjí kosmickou energií. Barva Tvé světelné koupele se může měnit podle Tvé fantazie. Nech se vést. Jsi ve světelné lázni, která Tě očišťuje a nabíjí. Odevzej se jí.

Vnímej zároveň element VODY v jeho plnosti a kráse. Každá kapka pro Tebe nese informaci a péči, protože voda léčí.

Po světelné koupeli se opečuj a vodě poděkuj.

Číst dále Zavřít

RANNÍ ROSA



V den Slunovratu, kdy budeš meditovat, se jdi bosky projít ranní rosou, osvěž se, opět si užij přítomnost a formu vody ve Tvém životě a propoj se se Zemí, uzemni se pro aktivační meditaci. Stačí chvilka vědomého napojení se na zemskou sílu.

Vnímej, jak se chodidla dotýkají země, jak do ní prorůstáš, jak Tě ukotvuje a svou vláhou vyživuje. Ucti Zemi a tento svátek kola roku. Prociť tento okamžik až do svého srdce a Zemi požehnej do jejího dalšího období, stejně jako ona žehná Tobě.

Číst dále Zavřít

Letní Slunovrat – Litha

20. - 21.června

Letní Slunovrat je nejdelším dnem v roce, kdy Slunce dosahuje svého naprostého vrcholu.

Slunovrat přináší světlo, teplo a život, je oslavou nejsvětlejší části roku, kdy začíná léto a my vítáme světlo. V mnoha zemích se oslavy Slunovratu konají ve velkém. A já tě zvu – oslav ho i ty jako rituál, sama v sobě nebo v kruhu blízkých. Je to vědomé zastavení se v kole roku a navnímání si jeho magie i sebe sama v tento čas.

Přířodní svátky s sebou nesou celkově obrovskou magii a velké mystérium. Cítíme propojení s Matkou Zemí a jejími živly, vnímáme přechod, bránu mezi jednotlivými obdobími, ale také mezi světy, která je vždy v tyto velké portály otevřená a my můžeme více nahlédnout do zákoutí všeho, co je v běžném koloběhu života skryto. A právě Letní Slunovrat nás zve – pohlédněme na své světlo, oslavme ho, oslavme tu plodnost, plnost,k šťavnatost a velkorysost planety, života, těla i duše.

Aktivační kouzelná formulka:

Tuto formulku můžeš pronést na začátek meditace, pěkně na hlas od srdce, má kouzelnou moc.

“Mé vnitřní Světlo se aktivuje,

Celý Vesmír mě podporuje.

A slunovratová aktivace

Rozsvěcuje moje srdce.

Probouzí se ve mně esence má vesmírná.

Pevně ukotven/a v Zemi,
žádám světlo a anděly o ochranu a vedení.

S vděčností přivolávám (zde můžeš zmínit, co)

Následuji své duše plán!

A tak se staň!”

Rituální meditace k přehrání

Délka meditace: 70 minut

INTEGRACE

Jako vždy, dopřej si po aktivační meditaci dostatečnou integraci, odpočinek, pitný režim a světelnou výživu dobrým jídlem.

Pozoruj sebe a svůj život z nadhledu a vnímej jemná znamení a indicie, která přicházejí.

Kreativní flow – po vysokovibrační meditaci jsi ve frekvencích, ve kterých se velmi otevírá tvá kreativita, proto si dovol dostatek času na kreativní vyjádření (ať už máš chuť namalovat obraz, upéct dobrý koláč nebo tančit, cokoliv, k čemu cítíš volání, následuj ho…)

Vnímej LÉTO v novém rozměru. Vezmi si na sebe něco letního, dopřej si ovoce nabité sluncem, užívej si propojení vody a slunce naplno.

Tato sekce se Ti brzy otevře